torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu

Joulun vietto alkaa meillä jo perinteeksi muodostuneesti aatonaattona äitini luona. Epävirallisesti Joulun aloittajaisiksi ristityn illan aikana syödään hyvin, mutta ei vielä varsinaisia jouluruokia. Äiti oli tänä vuonna loihtinut aurajuustolla täydennettyä salaattia, patonkia... Minä ja pikkusiskoni leivoimme kahvipöytään glögijuustokakun sekä äidille etukäteisjoululahjaksi käpykakun.

 Glögijuustokakku


Koska jouluna kuuluu olla perinteitä, jatkui aattoaamu sellaisilla. Aamupala Joulupukin kuumaa linjaa katsellen, nopea pakkaaminen ja kiireellä lähtö joulurauhanjulistukseen. Joulurauhanjulistuksen jälkeen joimme perinteiset glögikupilliset tuomiokirkon kuusen juurella ja hytisimme kylmyydestä. 


Kylmästä perinteisen joulusaunan jälkeen joulupöytään.


Joulupukki oli taas jättänyt lahjat portaiden alle ja sieltä muutama reipas pukin apuri kantoivat lahjat kuusen luokse. Toinen oli odottanut koko päivän lahjoja kuin tulisilla hiilillä. Samainen apuri taisi saada joulun suurimman lahjapinon!


Koska lahjojen avaamisesta tuli nälkä, olikin jo aika juoda kahvit ja nauttia puolukka-vaniljatorttua. Illalla vielä salaattia ja kinkkua.


Mukava ja leppoisa oli joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti