sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Vieraita Venäjältä

JT:n sukulaistyttö Venäjältä oli kaverinsa kanssa käymässä Turussa tällä viikolla. Tiistaina liityin aamuvuoroni jälkeen seurueen (JT, JT:n äiti, sukulainen ja kaveri) mukaan turisteilemaan ja turistioppailemaan. Keskustan läpi ajaessamme, kohti sukulaisvierailua, toimin turistioppaana ja parhaani mukaan kerroin erinäisistä paikoista tärkeitä tietoja. JT tulkkasi puheeni englanniksi. Sukulaisvierailun jälkeen kävimme tutustumassa Tuomiokirkossa, jossa sattui vieraiden ihmetykseksi soimaan urkumusiikki. Toimin jälleen oppaana kertoillen tarinoita kirkosta ja sen yksityiskohdista.


Tuomiokirkon ja lähipuistikon tutkimisen jälkeen vieraatkin innostuivat ajatuksesta kiivetä Liedon Vanhalinnan päälle. Kalliolta oli hienot näkymät ja vieraiden muistikortit täyttyivät hienoista näköalakuvista. Vanhalinnalta suuntasimme JT:n vanhempien luokse, jossa hieman söimme, joimme ja lähes löysimme yhteisen laulusävelen kun aloimme miettiä mitä kaikkia venäläisiä kappaleita on suomennettu. Laulujen pohdinta onnistui loistavasti kuohuviinipullon tyhjennyksen parissa.

Illan päätteeksi teimme vielä kierroksen Turun keskustassa. Liikkeellä oli melko paljon ihmisiä ja ilma oli sopivan lämmin pienellä kävelykierrokselle. Minun täytyi poistua porukasta puolenyön aikaan, sillä seuraavana päivänä töihin oli herättävä klo 6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti