maanantai 10. toukokuuta 2010

Barcelona

Barcelonassa oltiin ja kivaa oli! Reissu oli aivan mahtava ja ehdottomasti jäi sellainen olo, että sinne joskus uudestaan vielä. Sää ei aivan ollut meidän puolella, mutta sunnuntain lämmin auringonpaiste ja keskiviikon ja torstain lähes auringonpaiste olivat mukavat. Maanantaina ja tiistaina tuli vettä ja paljon. Lämpötila pysytteli kiltisti sunnuntain jälkeen alle 20 asteessa.

Lauantai-iltana, vappupäivänä, minua jännitti reissu ihan hirmuisesti. En ole koskaan jännittänyt mitään niin paljon kuin lauantai-iltana. En pystynyt kunnolla puhumaan ja istuin vain paikoillani. Jännitys onneksi raukesi heti kun lähdimme bussipysäkille. Bussimme lähti klo 2 linja-autoasemalta. Kone lähti seiskan aikaan, joten olimme ihan hyvissä ajoin kentällä, mutta emme kuitenkaan mitenkään liian ajoissa.

Hotellihuoneessamme oli parveke, josta oli hieno näkymä.

Barcelonassa olimme kymmeneltä (paikallista aikaa) ja bussimatkan ja puolen tunnin kävelyn jälkeen löysimme hotellin, minne jätimme tavaramme odottamaan huoneen vapautumista ja suunnistimme viereiseen Pepe´s bariin syömään. Kiertelimme myös hieman lähiseutua ja poikkesimme La Ramblalla.

Hotellissa otimme päiväunet ja jatkoimme sitten taas kiertelyä ja löysimme mukavan irkkubaariin, jossa istuimmekin muutaman illan. Irkkubaarissa oli leppoisa tunnelma ja baarimikko oli mukava. Ensimmäisenä iltana televisiosta tuli jalkapalloa, jota barcelonalaiset seurasivat ja me pysyimme loistavasti perillä milloin tuli maali.

Maanantaina tosiaan satoi vettä koko päivän ilman minkäänlaista taukoa. Päivän aikana kävelimme kuitenkin enemmän kuin minään muuna päivänä. Kävimme paikallisella kirpparilla, joka oli suurimmaksi osaksi kiinni sateen vuoksi ja koska matkan varrella oli Sagrada Familia, kävimme vilkaisemassa senkin ulkoa päin.

Tennarini olivat tunnin kävelyn jälkeen litimärät, eivätkä ne tainneet kuivua loppureissunkaan aikana kunnolla, vaikka en niitä tiistain jälkeen käyttänyt.
Tiistaina pyörimme kauppahalleissa ja ostoskeskuksessa. Illalla oli taas vuorossa irkkubaarin herkulliset ja suht halvat drinkit.

Keskiviikoksi suunnittelimme toteuttavamme reissun pääidean eli eläintarhavisiitin. Sade hellitti sopivasti keskiviikoksi ja vietimme loistavan päivän eläintarhassa. Se oli kymmenen kertaa parempi paikka kuin Korkeasaari!


Lokilla oli pesässä poikasia. Kuva otettu oikeasti n. 10 metrin päästä. Emme siis häirinneet tätä kirkujaa.

Eläintarhan jälkeen kävimme syömässä paellaa hienossa ravintolassa, jossa tarjoilija nauroi meille, kun söimme. Paella oli loistavaa, kuten tarjoilija oli luvannutkin. Samalla tuli juotua reissuan ainoan kerran Sangriaa. Sekin oli hyvää! Illalla kävimme vielä tutuksi tulleessa irkkubaarissa. Olimme ehkä hieman tylsiä, kun kävimme vain jo tutuksi tulleissa paikoissa.

Torstaina olikin sitten viimeinen kokonainen päivä Barcelonassa. Edellisenä iltana olimme tehneet listan mitä kaikkea pitää vielä tehdä tai ennemminkin ostaa ennen kotiin paluuta. Torstaipäivän käytimmekin sitten puuttuvien tuliaisten ostoon. Aamulla ennen shoppailukierroksen aloittamista kävimme ihanassa Satumetsä-kahvilassa juomassa kupit kahvia ja kuvaamassa lumoavaa paikkaa.

Illalla poikkesimme hotellin kanssa samassa korttelissa olevaan La Tapas -nimiseen baariin, joka oli todella mukava paikka. Drinkit olivat jälleen suht halpoja, mutta eivät niin hyviä kuin irkkubaarissa. Paikan sisustus oli hieno. Illan päätteeksi haimme vielä ruokaa KFC:stä. Reissun aikana myös Burger King tuli tutuksi.

Kuvia reissulla tuli otettua yli 900 siis minun ja JT:n kameroilla yhteensä. Osa eläintarhakuvista on niin hyviä, että suunnittelin teettäväni niistä isot kuvat ja laittavani kehyksiin. Ainakin joku minun ottamistani 44 kirahvikuvasta pääsee seinälle.

2 kommenttia:

  1. Oi, kävitte keijupaikassa <3 Ehkä ihanimpia ikinä :) Pakko päästä taas pian Barcaan... Mulla on vielä tuo eläintarha käymättä :)

    VastaaPoista
  2. Keijupaikka tosiaan oli ihana! Kiitti kun vinkkasit siitä joskus. Löysin paikasta maininnan matkaoppaasta ja muistin et sä olit maininnut siitä joskus. Sit olikin pakko käydä vilkaisemassa millainen oli.

    VastaaPoista