torstai 1. lokakuuta 2009

Pieni matkakertomus

Kotiuduin Lapin-matkalta tiistaiaamuna. Reissu oli todella onnistunut ja monella tavalla opettavainen. Seura oli parempaa kuin mitä kuvittelin. Pientä univelkaa tuli ja siitä kärsin edelleen, mutta tuleepa ainakin mentyä aikaisin nukkumaan.

Torstai-iltana junamme lähti Turun rautatieasemalta muistaakseni 20.05. Parin tunnin päästä vaihdoimme Tampereella Rovaniemeen menevään junaan. Yöllinen junamatka meni niin mukavasti kuin yöjunassa istumapaikoilla voi mennä eli torkkuen. Aamulla ensimmäisenä ajatuksenamme oli saada jostakin aamupalaa ja pienten mutkien kautta suuntasimme keskustaan ja kahville. Aamupalatuokion jälkeen oli vuorossa ensimmäinen reissumme kahdesta museosta.
Rovaniemellä oli aamulla aika tiheä sumu.
Arktikumissa kiertelimme parisen tuntia, lähetimme postikortteja, ostelimme matkamuistoja ja joimme kahvit. Ennen taksimme tuloa oli vielä aikaa käydä syömässä sekä kaupassa tekemässä viikonlopun ruokaostokset. Illalla saunoimme, paistoimme makkaraa, joimme reissun alkamismaljat ja tutustuimme toisiimme.

Lauantaina oli vuorossa reissun toinen museo, Siida. Siidassa kiertelimme jälleen parisen tuntia, jonka jälkeen tutustuimme Inarin käsityöpajoihin sekä matkamuistomyymälöihin.

Siidan ulkoilmamuseosta

Illalla oli vuorossa ravintolaillallinen Saariselän Pirkon pirtissä, jossa ruoka oli todella hyvää. Iltaa jatkoimme tutustuen Saariselän yöelämään Teerenpesässä, Panimossa sekä Bepopissa. Teerenpesään palasimme myöhemmin illalla uudelleen ja innostuimme laulamaan karaokea (myös minä!).

Sunnuntaina satoi vettä, mutta lähdimme urheasti patikoimaan. Muutamien mutkien kautta pääsimme hyvin märkinä lämpimän poronlihakeiton äärelle ja mutkikkaan paluumatkan jälkeen pääsimme vihdoin taas takaisin mökille saunaan ja paistamaan makkaraa. Porukkamme oppi patikoimisesta yhtä jos toista (siis asioita, joita ei kannata tehdä).

Tällaisissa maisemissa patikoimme osittain. Kuva tosin on otettu mökkimme läheisyydestä.
Sunnuntai-iltana saunoimme jälleen, paistoimme makkaraa, söimme herkkuja ja mietimme miten mukava patikointiretkemme oli kaiken kaikkiaan.

Maanantaina oli alun perin tarkoitus patikoida hieman lisää, mutta olimme vielä sen verran uupuneita sunnuntaista, että päätimme vain olla aivan rauhassa. Ohjelmassa oli lepoa, siivoamista, pakkausta sekä viimeinen yhteinen ateria maukkaan salaatin parissa. Iltapäivällä taksimme tuli jälleen hakemaan meidät ja suuntasimme kohti Rovaniemeä.

Junamatka kotiin päin oli paljon helpompi kuin menomatka. Juna lähti yhdeksän jälkeen ja jo yhdentoista aikaan nukahdin hetkeksi. Aamulla Turussa olimme kahdeksan aikaan.